Vinkit kuvaukseen tuleville


Tuletpa kuvaukseen yksin, kaverin kanssa tai koko perheellä,

tässä muutama käytännön vinkki helpottamaan kuvaukseen valmistautumista.

1v kuvaus luonnonvalolla studiolla

Miten valita vaatteet kuvaukseen?


Lähde miettimään sitä minkälaista fiilistä haluat kuvaukseen? Romanttista bohoa, pelkistettyä klassista lookia vai jotain ihan muuta?

Jos tulet muotokuvaukseen yksin, voit ottaa useamman vaihtopuseron mukaan, niin katsotaan vaihtoehtoja yhdessä.


Studiolla vaaleat sävyt toimii aina ja ne antaa kasvoille valoa.


Ulkokuvauksessa suosi maanläheisiä sävyjä. Kylmänä aikana suositaan kerroksia ja runsautta, eli villatakkeja, huiveja ja vaikka pipoja. Pääasia että ketään ei palele ja homma sujuu mukavasti.


Jotta kuvista tulee rauhallisia ja harmonisia, suosikaa saman sävyisiä vaatteita ja välttäkää vaatteita, joissa on printtejä ja tekstejä. Sisarus- sekä perhekuvissa samankaltainen vaatetus ja maanläheiset värit luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Värit tukevat ja täydentävät toisiaan. Vaatteiden ei tartte olla identtiset, mutta toisaalta ne voi olla.


Ettehän kuitenkaan valitse juhlavaatteita, jos kyseessä ei ole juhlakuvaus.Tässä muutama esimerkki väripaletti antamaan inspiraatiota värivalintoihin.

Sisaruskuvassa kaikilla on
valkoiset t-paidat ja farkut.
Enter a Heading

This is a paragraph. Click edit and enter your own text. You can make changes like making the text bold, underline or italic. This is a great place for you to tell your clients more about your story and to describe the type of photographer you are. You can come back at any time to make more changes.
Poikkeus vahvistaa säännön.
Tässä kuvassa pojalla on printtibody, mutta koska kuvio ja sävyt on hillittyjä ja housu on yksivärinen, printti ei vie huomioo lapselta. Äidin ja isän paidan sävyt toistuu lapsen vaatteissa, jolloin kokonaisuudesta tulee harmooninen.

Enter a Heading


This is a paragraph. Click edit and enter your own text. You can make changes like making the text bold, underline or italic. This is a great place for you to tell your clients more about your story and to describe the type of photographer you are. You can come back at any time to make more changes.

Loppukesän ulkokuvauksessa perhe on tehostanut vaaleita yläosia ruskean
ja okran sävyillä.
Tässä perhepotretissa aikuisilla on vaaleat yläosat, tytöillä harmaat ja kivaa kontrastia tuo poikien tumman vihreät neuleet.
Jos näin isolla porukalla kaikilla olisi vaaleat ylöosat,
kokonaisuus olisi tylsä.

EHOSTUKSESSA JA ASUSTEISSA VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN.

Pienet korut tai ei koruja juuri ollenkaan. Mieti haluatko urheilukellon näkyvän kuvissa?

Luonnollinen meikki, puhtaat hiukset ja siistit kynnet. Haluan että näytät sinulta itseltä ja että sulla on hyvä olo niin ehostuksen kuin vaatetuksen suhteen.


Minulla on studiolla muutamia lainavaatteita, joita voi kysyä lainaan. Muutenkin annan mielelläni vinkkejä pukeutumisen suhteen, kun vaan kysyt, jos tarvitset apua. Lainavaaterekistä löytyy pieneille lapsille parit neulotut sortsit, samettihaalari ja vauvan valkoinen 50cm body.

Valikoima päivittyy aina sitä mukaa kun löydän jotain kivaa, joten kysäise mitä on tällä hetkellä tarjolla, jos lainavaatteet sinua kiinnostaa.


1v kuvaus luonnonvalolla studiolla

Omat tavarat


Oma lelu mukaan.


Myös harrastusvälineet esim. rippikuvissa toimii hyvin.Ennen kuvausta

Koska ootte tulossa mulle kuvaukseen, oletan että mun kuvaustyyli on jo ennestään tuttu. Siitä huolimatta, suosittelen, että katsotte yhdessä kuvaukseen tulevalla porukalla portfoliosivuilta kuvagallerioita. Saatte vähän käsitystä siitä, mitä on luvassa ja minkälainen mun kuvaustyyli on.


Kuvauksessa

Teiltä toivon kuvauksissa heittäytymistä. Ja tällä tarkoitan sitä, että näytätte teidän välistä kemiaa ja rakkautta toisianne kohtaan. Olkaa lähekkäin, katsokaa toisianne, kutitelkaa ja kuiskutelkaa korvaan. Koskee niin aikuisia kuin lapsia. Mitä enemmän lapsenmielistä touhua, aina parempi.


Kuvauksessa:

ei tartte katsoa suoraan kameraan

mä neuvon ja autan ja ohjaan, tarvittaessa

toivon sulta heittäytymistä, hassuttelua, leikkiä, hulluttelua, kosketusta, nojaamista... kannustan kokeilemaan rohkeasti. ja ehdottamaan sun/teidän omia juttuja, asentoja jne,


Jos kuvauksessa on useampi pieni lapsi, kuvataan sitä lasta joka jaksaa keskittyä siihen hetkeen. Välillä katsellaan ikkunasta ulkona meneviä autoja ja ihmisiä ja sitten taas kuvataan. Eli "pakotetaan" mahdollisimman vähän, silloin kaikilla on kivaa. Pienten lasten kohdalla on hyvä huomioida, että kuvissa ei todellakaan tarvitse koko ajan istua paikoillaan, vaan saa konttailla ympäriinsä ja tutkia mitä studiolta löytyy. Hyvä on kuitenkin huomioida, että studiolla on paljon kuvausvälineistöä ja samalajalustoissa ei saa kiipeillä. Isompien lasten kanssa on sitten vähän helpompi keskittyä itse hetkeen.


Aikuisia rentouttaa usein tieto siitä että kameraan ei tartte kattoo ollenkaan tai jos en sitä erikseen pyydä.


Koskee myös lapsia, jolloin itse kuvaustilanteessa ei ole tarve ohjata lasta liikaa. Kameraan ei tarvitse katsoa ollenkaan, jos ei halua tai en sitä erikseen pyydä.


Kuvauksen jälkeen

Kuvausten jälkeen edition kuvista esikatseluversiot ja laitan teille esikatselu, eli koevedosgallerianlinkin sähköpostiin n. 3 viikkoa kuvauksesta. Valitkaa haluamanne kuvat kuvapalvelusta kahden viikon kuluessa. Valintojen jälkeen lähetän laskun ja kun suoritus näkyy tilillä, käsittelen kuvat loppuun, viimeistä piirtoa myöten. Sitten saatte uuden linkin sähköpostiin, josta pääsette lataamaan valmiit kuvat itsellesi. Jos teillä on lahjakortti, laskua ei luonnollisestikaan tuli, mikäli että halua ostaa lisäkuvia.


Suosittelen katsomaan kuvat läpi (myös esikatselukuvat) isolta näytöltä,

ei vain puhelimella ja varmuuskopioimaan valmiit kuvat vähintään kahteen paikkaan. Kuvat poistuvat kokonaan kuvapalvelusta kuukauden kuluttua.


Teillä on kuviin täydet käyttöoikeudet. Tämä tarkoittaa, että saatte tulostaa tai tilata paperikuvia, kuvakirjoja yms niin paljon kuin haluat, mistä haluatte. Jos haluatte ulkoistaa tämän, voit tilata kauttani paperikuvia tai muita laadukkaita kuvatuotteita.


Saatte myös jakaa kuvia somessa, jolloin kuviin on merkittävä kuvaaja @hannakphoto ja #hannakphoto.

Valmiit kuvat ovat tosiaan valmiita ja niissä on minun taiteellinen näkemys, joten kuvia ei saa itse muokata millään tavalla, ei rajauksia, ei filttereitä. Instan oma neliörajaus on ok.


Minä julkaisen myös mielelläni kuvia omissa kanavissani. Suuret kiitokset, mikäli annat julkaisuluvan kuviin, sillä se on elinehto valokuvaajan työlle. Oletuksena onkin, että minulla on lupa jakaa kuvia. Ymmärrän kyllä myös, mikäli haluat pitää kuvat yksityisinä. Ilmoitathan tästä minulle esikatselukuvien valinnan yhteydessä.Seuraavaksi

Lähetän pian myös esitietolomakkeen. Täytähän sen hyvissä ajoin ennen kuvausta. Lomakkeen avulla pääsen tutustumaan sinuun vähän enemmän ennen kuvausta.


Toivottavasti tämä info madaltaa kynnystä entisestään tulla kuvaukseen ja helpottaa alkujännitystä. Tehdään tää yhdessä! :)


Jos heräsi mitään kysyttävää, kysy pois! Pian nähdään!


1v- ja perhekuvaus vanhalla kanavalla